Serce z białej słodkiej czekolady, o delikatnym aromacie róży, z zatopionymi w niej jagodami goji będzie świetnym prezentem z serii DIY, z różnych okazji takich jak Walentynki, Dzień Matki, Dzień Kobiet, Dzień Babci, Dzień Ojca.
Jagody goji są znane i cenione w Chinach od 2000 lat. Mają działanie antyoksydacyjne oraz pomagają zachować zdrową skórę i oczy. Wszystko to dzięki zawartości witaminy E, A, błonnika , żelaza. Czekoladowe serce będzie świetnym prezentem!
Jagody goji są znane i cenione w Chinach od 2000 lat. Mają działanie antyoksydacyjne oraz pomagają zachować zdrową skórę i oczy. Wszystko to dzięki zawartości witaminy E, A, błonnika , żelaza. Czekoladowe serce będzie świetnym prezentem!
SKŁADNIKI:
300 g białej czekolady
100 g owoców goji
1 łyżka wody różanej
PRZYGOTOWANIE:
- Czekoladę połam na drobne kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj pół łyżeczki wody różanej, wymieszaj wszystko dokładnie. Kiedy czekolada zacznie gęstnieć i matowieć, nie dodawaj więcej wody. Należy szybko przelać czekoladę do foremki w kształcie serca wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wierzch posyp owocami goji, następnie delikatnie je wciśnij. Przełóż foremkę na 30 minut do lodówki. Po tym czasie serce będzie już gotowe.
- Zapakuj pięknie:))
4 komentarze:
Pysznie :-D
Dzięki:))
Całkiem przypadkiem też na Dzień Ojca robiłam białą czekoladę. Moja była za to z suszonymi truskawkami i chałwą :)
Oh, to już "full wypas" .Podoba mi się :)
Prześlij komentarz