21 czerwca 2014

Czekoladowe serce najlepszy prezent DIY


Serce z białej słodkiej czekolady, o delikatnym aromacie róży, z zatopionymi w niej jagodami goji będzie świetnym prezentem z serii DIY,  z różnych okazji takich jak Walentynki, Dzień Matki, Dzień Kobiet, Dzień Babci, Dzień Ojca.
Jagody goji są znane i cenione w Chinach od 2000 lat. Mają działanie antyoksydacyjne oraz pomagają zachować zdrową skórę i oczy. Wszystko to dzięki zawartości witaminy E, A, błonnika , żelaza. Czekoladowe serce będzie świetnym prezentem!

SKŁADNIKI:

300 g białej czekolady
100 g owoców goji
1 łyżka wody różanej

PRZYGOTOWANIE:
  • Czekoladę połam na drobne kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj pół łyżeczki wody różanej, wymieszaj wszystko dokładnie. Kiedy czekolada zacznie gęstnieć i matowieć, nie dodawaj więcej wody. Należy szybko przelać czekoladę do foremki w kształcie serca wyłożonej papierem do pieczenia.
  •  Wierzch posyp owocami goji, następnie delikatnie je wciśnij. Przełóż foremkę na 30 minut do lodówki. Po tym czasie serce będzie już gotowe.
  • Zapakuj pięknie:))

4 komentarze:

skoraq cooks pisze...

Pysznie :-D

monique lodz pisze...

Dzięki:))

ewa pisze...

Całkiem przypadkiem też na Dzień Ojca robiłam białą czekoladę. Moja była za to z suszonymi truskawkami i chałwą :)

monique lodz pisze...

Oh, to już "full wypas" .Podoba mi się :)