Maj kojarzy się z majówką, piękną słoneczną pogodą, grillowaniem oraz ucztowaniem na świeżym powietrzu. Pewnego dnia, spędziłam tak miło czas niedaleko Krakowa. Zamiast tradycyjnego grilla, były fantastyczne małże hiszpańskie, rzodkiewki, zielona cebulka z ogródka. Naprawdę, czasem tak niewiele potrzeba, by cieszyć się wspaniałym jedzeniem, zapachami, widokami, wśród bujnej zieleni otaczającej nas przyrody.
100 % organic rzodkiewki i szczypiorek z cebulką wylądowały w zielonej sałatce.
SKŁADNIKI:
Rzodkiewki, szczypiorek z cebulką, pomidory i zielona sałata
w ilościach dowolnych.
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie warzywa razem mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Prosto i pysznie.
Przygotowanie pasteryzowanych małży jest najprostsze na świecie. Te, które jadłam, pochodziły z makro. 100 g małży to 74 kcal, są więc wyśmienite i pod tym względem.
SKŁADNIKI:
1 kg małży hiszpańskich pasteryzowanych
PRZYGOTOWANIE:
- Do garnka z gorącą wodą wkładamy małże w woreczku, w sosie własnym. Gotujemy około 3 minut. Gotowe. Błyskawiczne, wykwintne danie. Uwielbiam owoce morza!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz