Dzisiejszy przepis jest idealny dla osób zapracowanych nie mających zbyt wiele czasu, jednak ceniących świeże, młode warzywa, które pojawiają się wiosną.
Zupa z botwinki, z dodatkiem kawałeczków sera śródziemnomorskiego z czosnkiem i pietruszką firmy ARLA w towarzystwie chrupiącej bagietki będzie doskonałym pomysłem na pełnowartościowy wiosenny posiłek. Ugotowanie tej pysznej, zdrowej zupki zajmie Wam mniej niż pół godziny.SKŁADNIKI:
1 pęczek botwinki
1 marchewka
750 ml gotowego bulionu warzywnego
2-3 łyżki śmietanki kremówki
1 opakowanie sera typu śródziemnomorskiego w kawałkach z dodatkiem czosnku i pietruszki w zalewie firmy ARLA
kilka gałązek koperku
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Najpierw przygotowałam bulion warzywny z kostki.
- Botwinkę i marchewkę umyłam, liście pokroiłam, buraczki i marchewkę obrałam i pokroiłam na cienkie plastry. Warzywa wrzuciłam do 0,5 l gotującej się wody. Gotowałam około 10 minut do miękkości warzyw.
- Następnie połączyłam oba roztwory, chwilę gotowałam, po czym doprawiłam śmietanką wcześniej „zahartowaną” oraz solą i pieprzem.
- Przed podaniem dodałam do zupy kawałeczki sera.
- SMACZNEGO:))
8 komentarzy:
Super pomysł na zupę:)
Wspaniała zupa. Jadłam w tym roku botwinkę raz, ale nie z fetą a z bryndzą ;)
Botwinki dawno nie robiłam, aż smaka nabrałam , i z fetą też nie jadłam :D
Smakowicie! Powodzenia w konkursie :)
oj tak, buraczki i feta to bardzo dobre połączenie :-)
Dziękuję serdecznie:))
No nie pogardziłybyśmy taką zupką a dodatkowy plus za szybkość w jej wykonaniu :D
Nie jadłam jeszcze takiej wersji zupki botwinkowej. Z fetą - to brzmi intrygująco i smakowicie :)
Prześlij komentarz