31 stycznia 2017

MIĘTOWY KOKTAJL MANGO-POMARAŃCZOWY Z MARAKUJĄ (ANTYDEPRESYJNY)

Marakuja czyli passion fruit kojarzy mi się najbardziej z wakacjami na Maderze, gdzie jej odmian jest sporo. Mango jego soczystość i aromat z Indiami, a pomarańcze uwielbiam za ich sok i cudowny kolor. 

Więcej o mango przeczytacie w poście jak zrobić koktajl mango lassi a o marakuji i innych wspaniałościach w mojej relacji z Madery. Na zdjęciu widać różne odmiany passion fruit. 




Rozmarzyłam się trochę o wakacjach, ale należę do osób bardzo ciepło lubnych i lubię upały.
Przepis na koktajl jest prosty i szybki. Takie  najbardziej lubię. Jego kolory poprawiają nastrój, antydepresyjne działanie gwarantowane.


SKŁADNIKI:
1 dojrzałe mango
2 pomarańcze
1-2 passion fruit
3 listki mięty
odrobinka świeżej papryczki chili

PRZYGOTOWANIE:
  • Mango obdzieramy ze skórki (nie obieramy). Wyciskamy sok z pomarańczy. Marakuję dzielimy na połówki i wybieramy miąższ.
  • Wszystkie składniki blendujemy wraz z listkami mięty, możemy dodać malutkie kawałeczki chili, jeśli koktajl jest zbyt słodki.
  • Zmiksowany koktajl rozlewamy do 2 szklanek i dekorujemy listkami mięty.
  • SMACZNEGO:))


1 komentarz:

Lena pisze...

chętnie spróbuję:)